Moda sostenible

Moda sostenible

Skunkfunk és una casa de moda del País Basc que s’ha compromès a fer moda sostenible. La Marta fa poc va conèixer algunes persones involucrades en aquesta marca per tal d’aprendre més sobre què és el que fan.

Skunkfunk es una casa de moda del País Vasco que se ha comprometido a hacer ropa  sostenible. Marta recientemente ha hablado con algunas personas involucradas en esta marca para poder aprender más sobre lo que hacen.

Aquí estic a la fira de moda Momad de Madrid parlant amb la Cristina Cendoya de Skunkfunk. M’està ensenyant alguns dels dissenys nous que tenen per l’estiu vinent i m’explica que tenen en consideració la sostenibilitat a cada pas del procés del producte. Factors com poden ser l’impacte ambiental dels materials primaris, el tractament del teixit, les condicions dels treballadors a les fàbriques i la reducció de les emissions de CO2 en la transportació. També intenten utilitzar materials de qualitat i un bon disseny perquè la peça duri uns quants anys.

Fins i tot cada peça ens arriba en la seva pròpia bossa biodegradable.

Aquí estoy en la feria de moda Momad de Madrid hablando con Cristina Cendoya de Skunkfunk. Me está mostrando algunos de los diseños nuevos que tienen para el verano que viene y me explica que tienen en consideración la sostenibilidad en cada paso del proceso del producto. Factores como podrían ser el impacto ambiental de los materias primas, el tratamiento del tejido, las condiciones de los trabajadores a las fábricas y la reducción de las emisiones de CO2 en el transporte.  También intentan utilizar materiales de calidad y un buen diseño para que la pieza dure unos años.

Hasta cada prenda llega en su propia bolsa biodegradable.

Aquesta foto de la botiga Pebre Negre mostra una branca de la planta del cotó. És curiós imaginar que la nostra roba de cotó prové d’aquestes petites boletes. És, és clar, una planta natural, però la manera més utilitzada per a fer-la créixer és utilitzant moltes pesticides tòxiques i fertilitzants artificials, cosa que ha creat grans danys als medis arreu del món, especialment la contaminació dels rius i els aqüífers d’aigües potables. Skunkfunk està utilitzant cada vegada més  cotó orgànic. Es pot veure una etiqueta de OCS o GOTS a la roba, i tenen l’objectiu de que el 100% del cotó utilitzat sigui sostenible per l’any 2020.

Esta foto de la tienda Pebre Negre muestra una branca de la planta del algodón. Es curioso imaginar que nuestra ropa de algodón proviene de estas pequeñas bolitas. Está claro que es una planta natural pero la forma más cómoda de hacerla crecer es utilizando pesticidas tóxicos y fertilizantes artificiales, cosa que provoca grandes daños al medio natural, especialmente la contaminación de ríos y acuíferos de agua potable. Skunkfunk está incrementando su utilización de algodón orgánico. Se puede ver una etiqueta OCS o GOTS en las prendas y tienen el objetivo de que el 100% del algodón usado sea sostenible para el año 2020.

Aquesta foto es va fer a les afores de la fira de Momad on el Mikel Feijoo Elzo, fundador deSkunkfunk, tenia una parada sobre la sostenibilitat. “Sabies que l’indústria tèxtil és la segona més contaminant del món?” estava escrit en un gran pòster. Em va impactar. Està clar que algunes coses  hauran de canviar.

Vam discutir sobre com l’indústria de la moda ràpida ha afectat a la moda en general i com alguns consumidors volen comprar roba més barata seguint aquestes últimes tendències, portant una peça de roba unes quantes vegades abans de tirar-la i comprar-ne de nova.

Esta foto es de las afueras de la feria de Momad donde el Mikel Feijoo Elzo, fundador de Skunkfunk, tenía una tienda sobre la sostenibilidad.  “¿Sabías que la indústria téxtil es la segunda más contaminante del mundo?” estaba escrito en un gran póster. Me impactó. Algunas cosas tendrán que cambiarse.

Discutimos sobre como la indústria de la moda rápida ha afectado a la moda en general y como algunos consumidores quieren comprar ropa más barata siguiendo estas últimas tendencias, llevando una pieza de ropa unas cuantas veces antes de tirarla y comprar ropa nueva.

Tornem a ser al Pebre Negre. M’estic emprovant un dels vestits de Skunkfunk de la col·lecció de tardor del 2015. M’agrada com queda i la sensació del teixit.  Està fet de cotó orgànic i el disseny és modern, pràctic i elegant així que ho podria utilitzar en diferents ocasions, tant en la feina com en ambients casuals sense que passi de moda. Com que la roba de Skunkfunk es fa al País Basc i les seves bosses aquí a Catalunya, sé que la qualitat és bona. Sé que puc trobar un altre vestit per un preu més barat, però considerant totes les coses, aquest vestit té molt més valor. Què en penses?

Volvamos a estar en Pebre Negre. Me estoy probando un vestido de Skunkfunk de la colección de otoño del 2015. Me gusta cómo queda y la sensación del tejido. Está hecho de algodón orgánico y el diseño es moderno, práctico y elegante, así que lo podría usar en diferentes ocasiones; en el trabajo, como también en ambientes casuales sin que pase de moda. Como la ropa de Skunkfunk está hecha en el País Vasco y los bolsos en Cataluña, sé que son de buena calidad. Sé que puedo encontrar otro vestido más barato, pero teniendo en consideración todas las cosas, este vestido tiene más valor. ¿Qué piensas?

Hi ha molta més informació sobre roba sostenible a la pàgina web de Skunkfunk, http://www.skunkfunk.com/

També recomano la pàgina de Facebook de Slow Fashion Spain, https://www.facebook.com/SlowFashionSpain

Hay mucha más información sobre la ropa sostenible a la página web de Skunkfunk, http://www.skunkfunk.com/

También recomiendo la página de Facebook de Slow Fashion Spain, https://www.facebook.com/SlowFashionSpain

 

-Publicat per Marta

Facebook: https://www.facebook.com/Origenaltafulla/

Instagram: https://www.instagram.com/origen_design/

 

<< Clicar aquí para ver más blogs